Izmēģini! |
Lieliskais zemeņu - rabarberu ievārījums.
Ja vēlamies pievienojam kanēli. Un krustnagliņas. Vāram 10 - 15 min. Ziemā ar pankūkām garšos lieliski :) Biezpiena sacepumu ar melleņu ķīseli!
5 olas 1/2 glāze cukura 1 pac vaniļas cukura nedaudz mannā 200 gr. skābais krējums 3 - 4 āboli 1 citrons Atdali olu dzeltenumus no baltuma. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno skābo krējumu, nedaudz saputo. Sablenderē biezpienu. Pievieno olu un krējuma masai . Pieber nedaudz mannā. Pierīvējam citrona miziņu vai pievienojam nedaudz citrona sulu. Masai izcilājam saputotus olu baltumus. Liekam pannā kurā cepsies biezpiena sacepums. Pa virsu liekam gabaliņos sagrieztus ābolus (ābolus samizo, sagriež šķēlītēs, apber ar kanēli un cukuru). Liekam cepties 180 grādos 40 min. Pa to laiku vāram ķīseli. Lai labi garšo!!! |